Vigtigste arkitekturEt Cotswolds sommerhus, der viser netop hvad der er muligt, når arkitekt, bygherre, håndværkere og ejere mødes i perfekt harmoni

Et Cotswolds sommerhus, der viser netop hvad der er muligt, når arkitekt, bygherre, håndværkere og ejere mødes i perfekt harmoni

Huset fra øst. © Paul Highnam / Country Life Picture Library Kredit: Paul Highnam / Country Life Library

Den subtile ombygning og udvidelse af et ældre sommerhus i Cotswolds-stil af arkitekten Robert Franklin er et eksemplarisk essay i Arts-and-Crafts-ånden. Jeremy Musson rapporterer med fotografier af Paul Highnam.

Landsbyen Eastleach har den drømmeagtige kvalitet, der er så karakteristisk for Cotswolds: dens huse, hytter og kro, løst samlet i en bjergskråning, og floden Leach løber nedenunder.

Der er to gamle stenkirker, der overraskende ligger tæt på, en uklarhed om, at Eastleach bestod af to separate sogn - Eastleach Turville og Eastleach Martin - indtil 1935. Hytterne dateres for det meste fra det 17. til det 19. århundrede og er attraktive gavlsten og stenflisede kasser, adskilt af haver og heste omgivet af lave vægge.

En af disse eneboliger, 49, Eastleach, er for nylig blevet ombygget og udvidet i Cotswolds-landskabet. Det er et eksemplarisk værk i Kunst-og-håndværksånden, et beskedent sommerhus, der er subtilt omdannet til et uansvarligt, men forfalskende hus, der passer godt ind i den omkringliggende landsby.

Det omfattende og omhyggeligt arbejde, der medførte denne transformation, har givet ejendommen al den nødvendige moderne nytteværdi. Det blev udført mellem 2014 og 2018 (en datestone fra 2015 registrerer færdiggørelsen af ​​skallen i det nye sortiment) og både respekterer og fremkalder den lange tradition for indenlandsk arkitektur i denne region, registreret og beskrevet af Country Life siden de første år af det 20. århundrede.

Det store soveværelse, med dets åbne bueformede tagstamme af kraven. © Paul Highnam / Country Life Picture Library

Et kompakt par af hytter med oprindelse i det tidlige 1600-tallet. Det enlige hus har to fine åbne ildsteder og to smalle newel trapper. Sydfronten blev vendt tilbage og fik en enkelt indgang i det 19. århundrede, da det måske var blevet en bolig, og huset blev udvidet mod vest i 1960'erne med et enkelt-etagers stenkrydsområde, der projicerede frem til syden.

Sommerhuset blev erhvervet af dets nuværende ejere, der arbejder i London kunstverden, i 2013. De havde lange foreninger med området - og beundrede især arkitekturen og fornemmelsen af ​​huse som Kelsmcott Manor, Westwell Manor og Ablington Manor - og havde først opdagede Eastleach på gåture, når de overnattede med venner i nærheden.

Den nye køkken-stue-spisestue i den østlige ende. Bordet er lavet af Christopher Clark Workshops til et Lutyens-design. © Paul Highnam / Country Life Picture Library

Selvom huset var ideelt på mange måder, ønskede de nye ejere at tilføje en bedre størrelse salong og soveværelse, som de havde brug for den rigtige arkitekt. Ved hjælp af rådgivningstjenesterne fra RedBook Agency blev de introduceret til den meget erfarne og Cotswolds-baserede Robert Franklin.

Hr. Franklin henvendte sig til opgaven med at renovere huset fra disse første krav, med en ekstra vægt på lethed i den nye stue og ideen om, at køkkenet også skulle være et rum til hverdagen, med et bord med udsigt over haven i østenden af huset. Han arbejdede sammen med Simon Barguss fra det Burford-baserede familieejede byggefirma Barguss Construction.

Franklin, der studerede arkitektur ved Oxford Brookes, har haft 40 års erfaring med at arbejde på huse i Cotswolds. Han startede sin praksis i 1978, og hans arbejde har omfattet meget diskret, tankevækkende udvidelse og ombygning af beundrede herregårde og større gårde, herunder Old Farm, Swinbrook og Asthall Manor, Oxfordshire, samt projekter i Rousham Park og Cornbury Park.

Han karakteriserer sin tilgang som 'Romantisk pragmatisme', hvor han låner en sætning myntet af Peter Davey, forfatter af Arts and Crafts Architecture, og repræsenterer, han observerer, 'en fantasiproces baseret på historie'. Det er en tilgang, der forankrer den moderne udvikling af en bygning i sammenhæng med dens fortid.

Sydfronten, der viser de originale hytter til højre og den nye udvidelse til venstre. © Paul Highnam / Country Life Picture Library

Ud over en generel renovering og restaurering af sommerhuset blev beslutningen taget til at nedrivne tillægget fra en etage fra 1960'erne og skabe en to-etagers struktur til at erstatte det. Den første idé havde været at bygge ud på fodaftrykket fra det moderne arbejde for at skabe en bygning på en T-formet plan med en skarpt defineret gavl, med henvisning til eksemplet på Upper Dorval House, Sapperton, af Ernest Barnsley. I tilfælde af dette krævede de lokale myndigheders planlæggere imidlertid, at udvidelsen skulle sættes lidt tilbage fra sydlinjen i det 17. århundrede sommerhus for at gøre klart, hvad der var nyt og hvilket gammelt.

Som et resultat er den nye udvidelse komprimeret til en let kileformet plan mod nord-vest. Dette har en meget kunst-og-håndværksfølelse, når man ser den fra banen, især hvor den stigende jord møder vinduet med lavt sovesal, som om det hele blev støbt ind i eller måske skåret ud af landskabet.

De sydvendte vinduer i udvidelsen er detaljerede med traditionelle dryp-lister, og i stueetagen strækker det sig over begge vinduer. Ovenfor er en central gabel-sovesal, der matcher syd for de originale hytter.

Den overordnede kvalitet af stenarbejde og tagdækning demonstrerer de tilgængelige færdigheder til at arbejde i traditionelle stilarter. Stenen, der blev brugt til den nye sydhøjde, var materialet fra 1960'ernes tilføjelse, idet den fine detalje var i stakbundet badsten.

Den nye stue, med stenformede vinduer og paneler og bolstøbt stenstensstykke. © Paul Highnam / Country Life Picture Library

En beskeden skaleret, en-etagers udvidelse blev også tilføjet til den østlige side af huset, snarere som arbejdet med Lutyens, med massivt egetræ-indrammede vinduer på lave stenvægge og taget i stenskifer, hvilket skabte en opholdsstue område der åbner ud mod haven.

Den omgivende ramme for grundene blev designet af Franklin i samarbejde med Rupert Golby med tydelige 'haveværelser' dannet af stenbelægning og eghegn, en eg-loggia og en vandfunktion på aksen med morgenmadslokalet.

Hr. Golby har en stor og loyal forfølgelse i Cotswolds og rådgiver om Daylesfords haver. Han uddannede sig i Kew, men tjente også en læreplads hos Rosemary Verey, doyenne i Cotswold-landhaven. Hans beplantning er beregnet til at skabe en blød, kunstnerisk engelsk fornemmelse af husets omgivelser, hvilket understreger plotets intimitet, såvel som dens landlige landsbyindstilling og udsigt over landskabet.

Et beskedent sommerhus fra 1990-tallet øst for huset er subtilt tilpasset - med et helvedesild og en lyslykt - fra hr. Franklin. Det fungerer som et separat bibliotek eller studie, der vender ud mod køkkenet på tværs af haven og tilbyder et sted at arbejde eller læse.

Elegant enkelhed: den nye udvendige trappe med jernværkbaluster, del af ombygningen og udvidelsen, der fandt sted mellem 2014 og 2018. Kredit: Paul Highnam / Country Life Library

Oplægningen af ​​den nye to-etagers tilføjelse krævede en interessant valg af den foreslåede plan for at rumme en ny trappe, hvilket er gjort med stor elegance. I virkeligheden danner det et halvcirkelformet trappetårn, der er omhyggeligt kalibreret for bare at passe ind i skråningen af ​​taget mod nord og vest, med sten, udkragede trappetrin, lavet af Jeremy Wells fra Wells Masonry Solutions, nær Cheltenham, som også leverede de udvendige klædte stenarbejde (undtagen quoins).

Den buede trappe er indrammet af en elegant jernværk balustre, næsten italiensk i sin enkelhed (fig. 3). Det delikate jernværk blev foretaget af den 91 år gamle lokale smed Fred Harriss, der arbejdede med sin søn Martin, som også var ansvarlig for alle jerndørbeslag i hele huset.

En hverdags indgangsparti på nordsiden fører mod køkken og spisestue mod øst og til salongen sydpå. Placering af trappen betyder, at indgangen til den største soveværelsessuite er gennem en komfortabelt størrelse salong, der gør sidstnævnte del af husets almindelige liv snarere end et værelse fra hinanden.

Undersøg interiør. © Paul Highnam / Country Life Picture Library

Den nye stue har god aftenlys, og vinduer med 'tykke' stenmøller dominerer dets syd- og vestvægge. Væggene er beklædt med en løst karakter fra det 18. århundrede med en bolektionsstøbt skorstenstykke i sten designet af hr. Franklin, med stolen eller dado-skinnen en henvisning til detalje fra det 17. århundrede, der stopper kort ved hjørner og architraves - en subtil variation på mere kendte detaljer.

Paneleringen og stenbrændeomgivelserne blev begge lavet og installeret af Gloucester-håndværker Stephen Bate fra Vinycomb Bate, der arbejdede med Barguss Construction. Indvendig udsmykning blev udført af John McCall, og tegnerumets farve, Farrow & Ball's Breakfast Room Green, gentager farven på haven set gennem vinduerne mod syd. Det skaber den perfekte baggrund for ejernes fine samling af moderne britiske malerier.

Det store soveværelse, der er placeret over stuen, er et bemærkelsesværdigt hyldest til traditionel arkitektur med sin åbne bue-afstivede krave-truss tagramme, purlins hviler på de udvendige vægge. Det solide, robuste egetræværk er fra Shield Wood-bearbejdning fra Kingham, som også leverede de monterede skabe og egetrævinduesæder i dette rum og andre steder.

Sydhøjde set fra pergolaen. © Paul Highnam / Country Life Picture Library

Det forvandler i høj grad indkvarteringen af ​​huset med en vidunderlig udsigt over landsbyen og landet ud over, indrammet gennem stenvinduesrammer og håndblæst blyindvinduer. De forfaldne trævinduesrammer i den gamle del af huset blev erstattet med indbyggede lys i betydelige 17. århundrede stil dobbelt-ovolo støbt egetræ underrammer.

Dette er et blidt, men selvbevidst traditionelt hus, der bevidst afspejler den specielle kvalitet af landsbyens omgivelser, landskab og arkitektoniske karakter.

Landsbyen var længe en del af Hatherop-ejendommen, der ejes af Bazley-familien siden 1860'erne, men hytterne og gårdene, der forblev i direkte familieejerskab ved Sir Thomas Bazleys død, blev solgt til Ernest Cook Trust i 2002. Dette har været en lykkelig løsning, da tilliden i vid udstrækning betragtes som en model udlejer og aktivt bevarer landsbyens karakter og understøtter dens liv og institutioner; landet omkring er for det meste opdrættet organisk på lager og dyrkbar brug.

Dagligstuen. © Paul Highnam / Country Life Picture Library

Afsluttet i 2018, 49, er Eastleach en model af en samarbejdsøvelse mellem arkitekt, klienter, bygherre og håndværksspecialister for at fremstille et subtilt, smukt hus. Klienternes bestræbelser har været at skabe noget for sig selv, hvilket også bidrager til landsbyens karakter, og som igen er podet ind i landskabet.

I Cotswolds Arts-and-Crafts-ånd registreres bidragene fra Robert Franklin og Barguss Construction passende, idet deres navne blev skåret i en sten på det nord-vestlige hjørne af huset, med deres klienters initialer på en diamantformet og hætte-form-beskyttet datosten ovenfor. Fremtidige forbipasserende vil være opmærksomme på, at dette var et arkitekttegnet sortiment, bygget af lokale håndværkere og lavet til at udholde.


Kategori:
Den fuldstændig inessentielle indkøbsliste: Julesushi, shakespearsk håndrenser og en lighter, der tænder ethvert stearinlys, ethvert lys overhovedet
Syv smukke ejendomme over hele Storbritannien til salg på £ 1m mark fra Devon til Oban