Vigtigste arkitekturOsborne House: Victoria og Alberts italienske flugt på Isle of Wight

Osborne House: Victoria og Alberts italienske flugt på Isle of Wight

Den selvstændige pavillon fra syd-øst. Over det stiger et af de to observationstårne. Billede offentliggjort i 22.05.2019-udgaven af ​​CLF-kredit: Paul Highnam / Country Life Pictur

Søgningen efter privatliv og fred opfordrede dronning Victoria og prins Albert til at oprette en villa ved havet. Det giver en enestående indsigt i deres hjemlige liv og private interesser, som John Goodall forklarer.

Den 25. marts 1845 skrev dronning Victoria til sin onkel Leopold, kongen af ​​belgierne: 'Du vil jeg være sikker på at være glad for at høre, at det er lykkedes os at købe Osborne på Isle of Wight ... Det lyder så godt og pænt at have et eget sted, stille og pensioneret. '

Købet var noget af en drøm, der blev opfyldt: gift fem år tidligere med en voksende familie, dronningen og prins Albert havde længe været ivrig efter at finde et sted, hvor de kunne flygte fra offentlighedens opmærksomhed, presset fra det officielle liv og den usunde atmosfære i London .

Billardrummet, der åbner salongen gennem en skærm med søjler. Dronning Victoria spillede undertiden billard efter frokosten.

Søgningen efter et privat land tilbagetog var begyndt i oktober 1843, og det kongelige par besøgte Osborne for første gang året efter. Dronning Victoria kendte allerede Isle of Wight lidt og havde i 1833 tilbragt næsten to måneder på det nærliggende ejendom Norris Castle, et Regency-hus af James Wyatt, der var fantastisk beliggende over Solent (i dag i en deprimerende tilstand af forsømmelser).

I dette øjeblik ændrede øen sig meget hurtigt. Forbindelsen med fastlandet begyndte at blive betjent af skoveldampere fra 1820'erne, og i 1840 blev jernbanelinjen mellem Southampton og London afsluttet. Som et resultat var Isle of Wight i 1840'erne inden for ca. fire timers rejse af hovedstaden. Det tilbød desuden et smukt landskab, for ikke at nævne glæderne ved at bade og sejle.

I et memorandum dateret 21. oktober 1844 udvidede Prince Albert indstillingen af ​​ejendommen, ejendommens privatliv, dens forbindelse til havet og dens tilgængelighed fra både Windsor og London, såvel som luftkvaliteten (som også var godkendt af dronningens læge). Boets dårlige tilstand gav ham desuden udsigten til et forbedringsprojekt.

Oprindeligt var der i det mindste ingen hensigt om at omdanne det eksisterende hus fra 1770erne på stedet. Prins Albert beskrev det som varmt, lille og behageligt, men krævede kun "tilføjelse af et par værelser for at gøre det til en meget passende og behagelig opholdssted for dronningen og børnene og en del af suiten."

Købet måtte ske med penge fra Privy Purse; i dette tilfælde faktisk private midler sparet ved hjælp af Prins Alberts reformer til det kongelige husholdning.

For at hjælpe med at planlægge de beskedne arkitektoniske ændringer, der var beregnet til, blev den pålidelige og erfarne London-bygmester Thomas Cubitt bedt om at inspicere ejendommen.

Grand korridor. Grüners hjemmebrug af Minton-fliser var en indflydelsesrig nyhed. Billede offentliggjort i 22.05.2019-udgaven af ​​CLF

Cubitt advarede straks, at et nyt hus var vigtigt og ville koste mindre på lang sigt end blot reparation. I maj 1845, derfor, umiddelbart efter køb af ejendommen til forhandlingsprisen på £ 28.000 (Balmoral, som de købte i 1852 ved hjælp af penge, der blev overgivet dronningen af ​​en ukendt beundrer, kostede £ 31.500), diskuterede han de fremtidige planer for huset med prins Albert.

På dette tidspunkt kunne en arkitekt muligvis være udnævnt til projektet. I et samarbejde med en bygherre så imidlertid prins Albert potentialet til at realisere projektet selv. Det må have hjulpet, at dronning Victoria også kunne lide Cubitt, ”end hvem” sagde hun, ”en bedre, godhjertet mand åndede aldrig”. Det kumulative resultat af Cubitt's diskussion med Prince Albert var en gradvis genopbygning efter de første reparationer.

Hele familien kom til Osborne for første gang i foråret 1845. Dronningen skrev til Lord Melbourne og begejstrede:

'Det er umuligt at forestille sig et smukkere sted ... vi har en charmerende strand ganske for os selv. Havet var så blåt og roligt, at prinsen sagde, at det var som Napoli. Og så kan vi gå omkring hvor som helst af os selv uden at blive fulgt og mobbet. '

Det schweiziske sommerhus

Arbejdet med det første element i det nye hus, pavillon, begyndte senere samme sommer. Dens grundsten blev lagt den 23. juni 1845, da dronningen og prins Albert faldt ned i bygningsgravene med deres to ældste børn og deponerede en glasboks med mønter og en inskription. Bygningen blev kontraheret til at koste 15.000 pund.

Planmæssigt ligner pavillonen stort set et selvstændigt byhus af den art, som Cubitt bygger i London. For at beskytte mod ild var gulvene af murstensbuer understøttet på jernbjælker, og murvæggene blev holdt sammen ved hjælp af jern.

De vigtigste underholdningslokaler er indpakket omkring en central trappehal og forbinder hinanden på en måde måske inspireret af tysk eksempel: spisestuen fører direkte ind i en stue og et billardrum ud over. De sidstnævnte to værelser er arrangeret vinkelret på hinanden og er delt af en skærm med søjler og et gardin snarere end en væg.

Spisestuen. Familieportrætterne i spisestuen inkluderer en kopi af Winterhalter's 1846-maleri af Victoria og Albert og deres børn.

Det er blevet antydet, at dette usædvanlige arrangement lod domstole og kongefamilien slappe af i det samme rum uden at se hinanden. Senest lærte dronning Victoria at spille billard og ville have spil efter frokost med andre kvinder i husholdningen.

I etagen over havde Albert og Victoria deres private lejligheder med et soveværelse og tilhørende suite til hver af dem. Mellem de to sæt rum sad Dronningens Stue, en privat stue med et stort buevindue og balkon, som parret kunne trække sig tilbage til. I gulvet over var planteskolen og dets tilhørende værelser.

Det måske den mest overraskende ved Paviljongen var dens stil. Det kunne forventes, at den kongelige familie skulle bestille en gotisk bygning, der ligner Norris Castle; det var et formsprog, der blev forstået for at fejre autoriteten og legitimiteten af ​​det britiske monarki. Dronningen var desuden en entusiast for romanerne fra Walter Scott, og hun og hendes mand havde optrådt på en fejret kostumebold i 1842, klædt henholdsvis som dronning Philippa af Hainault og Edward III.

Hus fra pavillon terrassen.

Faktisk blev den nye bygning konstrueret i form af en italiensk renæssancepalazzo. Denne stil, der først blev introduceret til London i 1828 af The Travellers Club (Country Life, 20. februar 2019), vandt bred valuta i 1830'erne og var allerede blevet adoptert af Cubitt i nogle af hans London-huse (som Albert vidste).

Det havde dyden af ​​at være politisk ambitiøs (hvis noget, det var forbundet med Whig-politik; gotisk havde Tory-overtoner) og relativt billigt, idet Osborne var en privat virksomhed. For Prins Albert havde denne stil en åbenlyst yderligere appel: Han blev fascineret af den italienske renæssance, hvortil han var blevet introduceret både af rejser og Nazarenernes arbejde, en cirkel af romantiske malere, der var banebrydende for frisklivets genoplivning (som prinsen også foreslog i sin rolle som formand for Fine Arts Commission).

Dronning Victorias private opholdsstue, komplet med skriveborde til sig selv og prins Albert.

Det er ikke tilfældigt, at han ikke kun hængt sit soveværelse i Osborne med en bemærkelsesværdig samling af renæssancemalerier, men også bestilt en fresko fra William Dyce i spidsen for børnehavetrappen i paviljongen.

Det var også som et direkte resultat af disse interesser, at Prins Albert i 1841 blev introduceret til Ludwig Grüner, en bemærket lærer af italiensk kunst, der bosatte sig i England og fra 1844 producerede en række af høj kvalitet, illustrerede mængder på emne med sin ven, udgiveren John Murray.

I 1845 blev Grüner udnævnt til den første - og eneste - lønnet rådgiver i kunst til det kongelige husholdning med rådgivning om arkitekturen og den indre dekoration af Osborne.

Den kongelige familie flyttede ind i paviljongen den 15. september 1846. Lady Lyttelton beskrev oplevelsen: 'Alt i huset er helt nyt, og spisestuen så meget flot ud ... Efter middagen rejste vi os for at drikke dronningens og prinsens helbred som et hus -opvarmning. Og efter det sagde prinsen meget naturligt og enkelt, men alvorligt: ​​”Vi har en salme i Tyskland til sådanne lejligheder”… Det var tørt og malerisk, idet han var Luther, men vi forstår alle, at han følte det. Meget den bedste del var… Lucy Kerr (en af ​​æresepigerne) kastede en gammel sko efter dronningen, da hun gik ind for den første nat, dette var en skotsk overtro. '

Den største trappehal ..

På dette tidspunkt var der allerede lagt detaljerede planer for at opføre de tilhørende vinger i huset. Disse var beregnet til at imødekomme husholdningen såvel som yderligere formelle lejligheder til statslige erhverv, såsom Rådet og publikumskamrene. Det var i førstnævnte, i juni 1857, at Albert modtog titlen Prince Consort. Grand Corridor, et langt skulpturgalleri, forbinder disse vinger med pavillonen

Arbejdet fortsatte med vingerne indtil 1851, hvor en stor fest blev kastet for alle arbejdstagere, der var involveret i projektet.

Cubitt forlod interiørerne i det nye hus uden dekorativ finish, og den nuværende dekoration tog form gradvist under ledelse af Grüner (indtil han vendte tilbage til sit hjemland Dresden i 1856). Salget af George IVs Brighton Pavilion i 1849 rejste £ 29.000 til møblering af Osborne (Country Life, 6. marts).

Næsten fra det øjeblik, hvor prins Albert først kom i besiddelse af Osborne, udviklede han aktivt ejendommen, inklusive dens hjemmegård, Barton Manor. Ved sin egen beskrivelse, faktisk, i Osborne, var han 'dels skovbygger, dels bygmester, dels landmand og dels gartner'.

Detalje af gulvfliser brugt i en fordybning i skulpturgalleriet.

Foruden terrasser, skulptur og formelle parterres omkring huset, skabte prinsen en hav swimmingpool for børnene og sådanne ornamenter som Swiss Cottage og miniatyret Victoria Fort og Albert Barracks. Alle var beregnet til at fremme børnenes uddannelse.

I løbet af 1850'erne var Osborne rammerne for et afslappet og lykkeligt familieliv, men det hele ændrede sig med Prins Alberts død i 1861. Dronningen trak sig tilbage her i sin sorg indtil marts 1862 og etablerede derefter en ny rutine med besøg over jul og til hendes bryllup jubilæum. Prins Alberts værelser blev bevaret uden ændringer.

I løbet af de efterfølgende årtier gennemgik selve huset imidlertid adskillige ændringer, vigtigst af alt, opførelsen af ​​en vinge, der indeholdt Durbar-rummet i 1891, en spektakulær indo-saracenisk selskabshal. Meget af dekorationen blev skabt af håndværkeren Bhai Ram Singh.

Osborne blev yderligere forbedret ved installationen af ​​telefoner i 1885 (da denne nye opfindelse først blev demonstreret for dronningen her i 1878, kommenterede hun: 'Det er temmelig svagt, og man skal holde røret temmelig tæt på ens øre'). Bygningen blev også elektrificeret og forsynet med en elevator i 1893. Ikke desto mindre, da dronning Victoria døde i Osborne i januar 1901, blev huset bemærkelsesværdigt lidt ændret.

Edward VII havde lidt brug for Osborne, idet han tilbragte tid i stedet på Sandringham i Norfolk. I 1902 blev en del af øens hus omdannet til et rekonvalesent hjem for officerer, og denne institution overlevede som et plejehjem indtil 2000. Et Royal Naval College blev også oprettet i grundene mellem 1903 og 1921.

Victorias private værelser blev låst indtil 1954, hvor dronningen gav tilladelse til, at de var tilgængelige for offentligheden. Siden 1986 er ejendommen blevet drevet af engelsk heri-tage (og nu velgørenhedsorganisationen med samme navn).

I samarbejde med Royal Collection har det arbejdet for at restaurere huset og haven. Takket være dette arbejde er det muligt at sætte pris på interessen og appellen i familiens hjem, som Victoria og Albert skabte for sig selv og deres børn.

For yderligere information og åbningstider, kan du besøge www.english-heritage.org.uk. Anerkendelser: Michael Hall


Kategori:
I fokus: Hvordan en tapet banan stiller spørgsmålstegn ved kunstens betydning
Hvordan et tilfældigt besøg i en Jersey fik Gerald Durrell til at forvandle hans menagerie til en smuk zoologisk have