Vigtigste arkitekturPitshill House: En 20-årig restaurering, der har skabt et af de fineste landsæder i West Sussex

Pitshill House: En 20-årig restaurering, der har skabt et af de fineste landsæder i West Sussex

Sydhøjde fra haven ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Billedbibliotek Kredit: Paul Highnam / Country Life Pictur
  • Øverste historie

Et stort restaureringsprojekt har bragt livet i Pitshill House fra det 18. århundrede. Arbejdet involverede langt mere end simpelt reparation, som John Martin Robinson forklarer, med fotografering af Paul Highnam til Country Life Picture Library.

Pitshill House ligger i en spektakulær position lige vest for Petworth i West Sussex med omfattende udsigt over en anlagt combe mod South Downs.

Parkområdet blev oprettet i 1830'erne og skabte en forgrund til den dejlige udsigt. Det var genstand for en af ​​Ian Nairnes lilla passager i serien 'Bygninger i England': 'Situationen er storslået selv for Petworth-omgivelserne; for det har et belvedere sted, der kigger mod nord til blackdown og syd til downs. Dalen mod syd er smukt anlagt på en attende århundrede måde; det overgås straks af det overordnede naturlandskab ud over. '

Der har været et hus på stedet siden det 17. århundrede. I sin nuværende form er bygningen imidlertid en køligt neoklassisk skabelse med en glat Portland-stenfasade, der har været genstand for et beundringsværdigt syv-årigt restaureringsprogram af Charles Pearson. Dette involverede imidlertid meget mere end renovering og reparation; det krævede også betydelig understøttelse, genopbygning og arkitektonisk forbedring. Resultatet er et eksemplarisk landsted i klassisk tradition, der modtog en georgisk gruppepris i 2017.

Poolhus ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Picture Library

En række designere har været involveret i det nylige arbejde. Efter at ejendommen blev erhvervet af hr. Pearson, beskæftigede han sig som arkitekt Christopher Smallwood, som allerede havde arbejdet for ham i London og Skotland. Hr. Smallwood var ansvarlig for det overordnede koncept, så længe siden 2000, især forbedringen af ​​den centrale hal til at skabe et pragtfuldt rum, indsættelsen af ​​en sekundær toplitstrappe og tilføjelsen af ​​et mansard-tag med yderligere soveværelser samt en ny Doric veranda til den vestlige indgangsfront.

Indgangsfront ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Picture Library

Tilladelse til opført bygning og planlægningstilladelse blev erhvervet til dette arbejde, men programmet blev afholdt ved lange, udtrukne forhandlinger om en ny rute for en gang- og brovejsbane over ejendommen, og det var først i 2010, at bygningen endelig kom i gang . På dette tidspunkt var hr. Smallwood pensioneret, og projektet blev påtaget af McLeod & Aitken, et Aberdeenshire-firma, der også arbejdede på ejendommen Pearsons 'Dunecht.

Edward Bulmer blev anbefalet at arbejde på interiøret af Charles March (nu hertug af Richmond), som hr. Bulmer havde arbejdet på Goodwood for, og Giles Quarme & Associates blev valgt som arkitekter for det nye gipshvelv over hovedtrappen.

Trappe ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Picture Library

I den sidste fase blev Sandy Baxter, en erfaren lokal bygherre, påtaget sammen med et team af førende håndværkere, herunder murerne fra Chichester Stoneworks (tidligere Cathedral Works) og Stephen Pettifer fra Coade Ltd; Stevensons of Norwich til gipsarbejde; Hesp & Jones til maling og forgyldning; Jerry Rothman til udskæring og kabinetfremstilling; og AT Cronin til vinduesophæng og polstring.

Simon Johnson fra Bath overtog haven og det bredere landskab, der omfatter et rekonstrueret ha-ha og reparationer af et skalhus, samt et parterre og sommerhus. De fint detaljerede resultater skyldes mr. Pearsons eget engagement i ordningen og forståelse for, at en æstetik med sent regency var bedst egnet til husets historiske karakter, da det havde udviklet sig.

Shell-hus ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Picture Library

Det 17. århundrede hus, oprindeligt kaldet Holmes, var værket af en Petworth murer og havde gavler og en projicerende to-etagers veranda, svarende til den overlevende Dean House i det nærliggende Tillington. Det er optaget på en tegning fra 1785 af SH Grimm, den schweiziske antikvariske topograf, der registrerede Sussex 'bygninger.

Godset blev erhvervet i 1760 af William Mitford, en kadet af Northumberland Mitfords of Mitford. Hans søn William arvet i 1777 og rekonstruerede huset som sit landstol ved at erhverve planer fra John Soane.

Soanes plan for tilføjelse af et nyt sortiment med to store rektangulære modtagelsesrum (nu salongen og spisestuen), der flankerer en central hall for at skabe en ny østfront blev udført, selvom henrettelsen blev udført af John Upton, landmand til Petworth-ejendom, under ledelse af Mitford selv, der havde et ry som amatørarkitekt. Arbejdet blev afsluttet i 1800.

Syd entré ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam til Country Life Picture Library

Den nye hoved østfront er vendt i hvid Portland sten, og de andre højder er stuccoed til at matche, med glat-coursed rustik til stueetagen.

Det centrale pediment har Coade-palmegrener, der indrammer en okkulus, og balustre i tagspalten er også Coade-sten. Detaljen i pedimentet og de indrykkede ottekantede paneler på hver side af vinduet på første sal viser den personlige hånd af Mitford og hans landmand Upton, men planen og de gode proportioner følger Soanes tegninger.

Yderligere arbejde blev udført i en græsk ånd i 1830'erne af William Townley Mitford (1817–89), hvor indgangen blev flyttet mod vest og det hele gjort til en kompakt rektangulær blok. Den omgivende park blev også anlagt på det tidspunkt.

Landskabsudsigt ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Picture Library

Udsmykningen med delikate klassiske gesimser og marmorskorstænger i hovedværelserne stammer stort set fra den fase af arbejdet. William Townleys søn, Col William Kenyon Mitford (1857–1943), tilføjede på sin side en enkelt-etagers billardrumsforlængelse mod nord i slutningen af ​​det 19. århundrede.

Efter hans død blev huset og parken solgt i 1959 af William Slade Mitford til Sir Colville Barclay, 14. Bt. I tråd med konsensus efter den anden krig om at reducere og gøre huse mere håndterbare, rev de nye ejere billardrumsfløjen og verandaen og fjernede loftsgulvet og lavede et fladt tag på sin plads.

På trods af denne lysning af stoffet led det sydøstlige hjørne af huset af stigende forsyn, da det var blevet konstrueret på sammensat grund. Gradvist forværredes huset fra manglende vedligeholdelse.

I 1997 blev det købt af hr. Pearson, der planlagde at gendanne det som sit vigtigste landsted. Han forventede ikke, at det ville tage 20 år at afslutte projektet.

Sydhøjde fra haven ved Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Picture Library

Pearson er den anden søn af 3. Viscount Cowdray og arvede efter sin fars død det store Dunecht-gods i Aberdeenshire - hans ældre bror, Michael, arvet Cowdray i Sussex. Han solgte det uhåndterlige viktorianske hus i Dunecht og gendannede et gammelt tårnhus i stedet, men bevarede hele jorden og købte Pitshill i West Sussex som sit vigtigste landsted.

Han bragte noget af indholdet af Dunecht syd, især de fine georgiske portrætter i spisestuen, og har skabt en ny samling specielt til Pitshill: malerier, der vedrører temaet arkadisk landskab og passende Regency-møbler.

Tegningslokale i Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam til Country Life Picture Library

Nøglen til det genoplivede interiør er den centrale trappehal, næsten firkantet i plan og stiger husets fulde højde. Det var blevet forkælet i 1950'erne, da det skaffede sig et fladt loft med utilitaristisk taglys, mere som et drivhus end et elegant georgisk ovenlysvindue. Den nye gipskuppel er et riflet velarium af Pantheon-afledning der indrammer en central okkulus og har spandreller med piranesiske ørne.

En vigtig detalje har været indsættelsen af ​​den mellemliggende hymnesfrise omkring væggene på første sal, hvilket hjælper med at definere det arkitektoniske rum.

Som dekoreret af hr. Bulmer er væggene i stueetagen marmoreret, og den øverste males i neoklassisk grøn, hvilket danner en passende baggrund til de store klassiske landskaber af Antonio Zucchi. Disse blev oprindeligt malet til Robert Adams hal i Compton Verney i Warwickshire, hvorfra de var blevet fjernet og solgt til Amerika før Anden verdenskrig.

Undersøg i Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam for Country Life Picture Library

Erhvervet til Pitshill, deres storslåede Adam-inspirerede rammer blev designet af Hr. Bulmer, skåret af Julian Stanley og forgyldt af Simon Cooper og Stanley. Hr. Bulmer designet de forgyldte pier-briller og pelmets i stuen og spisestuen; sidstnævnte er papireret med crimson flok af Allyson McDermott som baggrund til de georgiske portrætter fra Dunecht.

Tegningslokalet er malet i grønt (aqua), og et tæt hængende lag af klassiske landskaber er afstemt med den elisiske udsigt fra vinduerne. De fantastiske glas lysekroner i disse værelser og ormolu Colza lysekrone med tulipan nuancer i trappehallen minder om de fine Regency lysarmaturer fra Hancock & Rixon, dusiner fra deres handel, i Windsor Castle.

Selvom historisk er informeret, er udsmykningen og møblering afslappet og behagelig, som det passer til et familiehus. Dette er især tydeligt i en række charmerende soveværelser, inklusive dem i det nye mansardtak. De og den elegante ovale trappe til øverste etage er nye design.

Sydhøjde fra haven

De vigtigste værelser bevarer deres rigdom af historiske detaljer, herunder forgyldte stukket gesimser, skorsten i marmor og stenbelagte gulv i trappehallen, som blev bevaret af hr. Pettifer.

Gendannelsen og genoplivningen af ​​selve huset matches af den pleje, der er afsat til det omgivende landskab, baseret på omhyggelig undersøgelse af hr. Johnson. Dette arbejde har genindført historiske træk og tilføjet passende nyt arbejde, især den kassehækkede østparterre, med nye Coade-statuer og swimmingpools-paviljongen, som hjælper med at rodfæste den vigtige østfront i dens omgivelser. Det georgiske skallhus, en sjælden overlevelse, er blevet repareret og afsluttet og er igen et bemærkelsesværdigt træk ved Pitshill.

Resultaterne af alt dette omhyggelige arbejde, der er meget mere end et bevaringsprojekt, har været at gøre Pitshill til et af de fineste landsæder i West Sussex.

Spisestue på Pitshill House, West Sussex © Paul Highnam til Country Life Picture Library


Kategori:
Fem guldringe: Countrylivs top 5 juvelerere, der hjælper dig med at vælge den perfekte vielsesring
Et historisk herregård med en sø og fire hektar anlagte haver beliggende i hjertet af Surrey-landskabet